Studenten

De studentengroep wordt samengesteld in samenwerking met Olympos doormiddel van inschrijving van Olympas houders op triathloncursussen.

 

Triathlon voor studenten? Zwemmen, fietsen en lopen achter elkaar? Dat is toch iets voor duursporters die 10 uur lang willen pijn lijden en heel veel tijd hebben om te trainen?

De meeste triathlons zijn echter kort, slechts 1 à 2 uur inspanning. Zo bestaat de veel georganiseerde sprintafstand uit 750m zwemmen, 20km fietsen en 5km hardlopen.

Slim trainen voor een triathlon zorgt voor een brede lichamelijke ontwikkeling waar voor iedereen wel een mooie uitdaging in zit. Er is altijd wel een onderdeel dat iets beter loopt en eentje die juist wat lastig voelt. De kunst is om je zwakke punten bij te schaven terwijl je de rest op peil houdt. En kun je alles goed? Wat dacht je van het perfectioneren van de wisseltechniek? 😉

Je kunt je op een triathlon voorbereiden door de groepslessen triathlon zwemmen, triathlon hardlopen en / of fietsclinics te volgen.

De lessen werken toe naar Utrechtse evenementen zoals de Paaszwemloop en de Utrecht Triathlon.

Daarnaast kun je in het voorjaar deelnemen aan speciale clinics triathlon fietsen die in samenwerking met de Domrenner worden georganiseerd. Tijdens deze clinics wordt er gekeken naar de ideale aerodynamische houding, de overgang van zwemmen naar fietsen en wedstrijdregels en tactiek. Wanneer je een ligstuur hebt, is dat mooi meegenomen, maar het is zeker niet verplicht.

 

Trainingen

De zwem- en looptrainingen worden als groepsles georganiseerd door Sportcentrum Olympos i.s.m. LABC.
 
Zwemmen
15:30 – 16:30 in het Krommerijnbad (Weg naar Rhijnauwen 3, 3584 AD Utrecht)
Inclusief specifieke oefeningen voor zwemmen in Triathlons. Denk aan: open water, massa-starts, boeien ronden.
 
Lopen
17:00 – 18:00 vanaf het Krommerijnbad
Specifieke oefening van het lopen na zweminspanning
Kennismaken met / verfijnen van het ‘wisselen’ in een triathlon.
 
Opgeven voor de trainingen
Met een Olympas kun je dit via de Olympas website doen.
Zonder Olympas kun je je opgeven door een mail te sturen naar LABC.