Studenten

Triathlon

Triathlon is een snelgroeiende sport in Nederland waarbij zwemmen, hardlopen en fietsen wordt gecombineerd tot één totale uitdaging. Ook onder de studenten in Utrecht is er steeds meer vraag naar het beoefenen van triathlon. Daarom starten wij met het aanbieden van zwemtrainingen met de focus op het verbeteren van borstcrawl techniek en specifieke triathlon zwem-vaardigheden. Dit initiatief komt tot stand door een samenwerking tussen Sportcentrum Olympos, USZ&WF Het Zinkstuk, stichting LABC Triathlon en de Stichting Exploitatie Zwembad Krommerijn.

 

Deelname

Voor deelname aan deze training heb je een Olympas nodig en betaal je een kleine maandelijkse onkostenvergoeding a €5,00 aan de stichting LABC Triathlon. Daarnaast is een begin-niveau borstcrawl vereist: je kunt op je eigen snelheid nu al enkele baantjes borstcrawl achter elkaar zwemmen.

 

Voordelen

Ingeschreven deelnemers:

   • kunnen elke zondagochtend deelnemen aan een toptraining met toptrainer in een topbad (50m!),
   • trainen naast of met de top (student) triatleten van LABC Triathlon,
   • maken samen onderdeel uit van de Utrechtse studenten triathlon community,
   • worden automatisch lid bij de Nederlandse Triathlon bond incl. abonnement op het magazine Transition
   • krijgen in het voorjaar uitnodigingen om aan de eerste loop- en fietstrainingen deel te nemen,
   • kunnen gemakkelijk de zwemmogelijkheden uitbreiden via Studentenvereniging Het Zinkstuk

Praktische info

De trainingsperiode is doorlopend waarbij je op elk moment kan starten en per kwartaal kan uitschrijven. De training vinden op wekelijkse basis plaatst op zondagochtend van 07:30 tot 08:50 in zwembad De Krommerijn onder leiding van ervaren zwemtrainer Matteo Viani. Tijdens de trainingen zullen we toewerken naar deelname aan de Paaszwemloop in april 2021 en werken we uiteraard aan tussentijdse individuele doelen.

 

Contact

Heb je vragen of suggesties? Dan kun je Isabel Kathmann benaderen via mail.

 

Inschrijven

Je kunt je elk moment inschrijven via dit formulier (uitschrijven kan per kwartaal)